Fordeler og ulemper med å flytte hjemmenifra!

Fordeler:

Det er ingen som bestemmer når du skal legge deg, det velger du helt selv. Man velger hva man vil spise til middag hver dag. Du kan ha besøk av hvem du vil uten at foreldre lurer på hvem som er der, hvem sin bil som står på utsiden, hvem sine sko det står i gangen eller hvem sin moped som står på utsiden. Du kan dekorere alle rom akkurat som du ønsker det. Du kan gå rundt i undertøy hele dagen lang om man ønsker det. Det er ingen som maser om at du må rydde, stå opp om morgenen og heller ingen som maser om du har spist eller skal spise. Det er mange fordeler med det å bo alene, mange av dere som leser har nok flyttet ut å kjent på følelsen av å blir "voksen". Jeg syntes personlig det er mye gøyere å bo alene, uten foreldre. (ikke vondt ment mamma <3). Man blir så mye friere, man kan reise ut akkurat når det passer for en selv, uten å måtte tenke på at kanskje foreldrene ville at du skulle gjøre ditt eller datt. Selv om jeg bor for meg selv med min kjære, så har vi fremdeles rutiner, men de er til fordel for oss. Det er oss selv som velger at de rutinene skal være der, så derfor er det noe som ikke er ett ork å gjøre fordi vi vet om de, og vi har inngått de sammen. 

Ulemper:

Det er også mange ulemper med å bo alene. Hvert fall det å flytte ut i ung alder uten mye penger. Jeg var jo 16 når jeg flyttet ut, og rett etter jeg ble 17 flyttet jeg sammen med Aleksander som da var 19. Ingen av oss hadde mye penger, vi eide heller ingen ting og det ble ganske tomt i leiligheten de første månedene. Vi har jo alt vi trenger nå, men det var dyrt og tok oss måneder før vi fikk inn alt vi trengte på grunn av pengene. Den største ulempen med å leie er jo at du må betale husleie. Det hadde vært greit nok om du hadde kjøpt og betalt på det, for da vet du at du betaler ned på ditt eget lån. Men som alle vet, de som leier betaler egentlig ned på lånet til de som eier huset du leier i. Det er ikke noe å legge skjul på. Andre ulemper er jo at du må handle all maten selv, du må lage den selv og du må rydde opp etter deg. Man må kjøpe vaskemiddel til klær og oppvaskmaskin, noe som er svin dyrt faktisk. Man må ta sin egen oppvask, vaske sine egne klær og man må rydde opp alt rotet etter en selv. 

Om jeg kunne valgt i dag og flyttet hjem igjen, så hadde jeg nok ikke klart det. Nå er jeg så vant til å bo for meg selv med mine egne regler, middag på mine tidspunkter og rydding i mitt tempo med musikk på fullt. Det hadde ikke gjort meg noe å bo hos mamma, men når du først har flyttet ut for deg selv, så er det vanskelig å flytte hjem igjen til noen andre som bestemmer. Jeg og Aleksander har faktisk planer om å kjøpe. Vi skal begge ha fast jobb innen ett år eller to. Vi skal begynne å sette inn på en felles sparekonto, spare opp til egenkapital og gå ned i banken å få lån. Vi gleder oss veldig til den dagen skjer, for da er det noe vi eier, vi leier ikke lengre og trenger ikke å ta hensyn til de som bor ovenpå. For da har vi ett hus for oss selv. Jeg har tenkt videre at jeg kommer til å droppe ut av skolen igjen, for jeg vet jeg ikke klarer skolegangen. Jeg har heller tenkt å gå å søke midlertidig jobber frem til jeg kan få lærlingplass sånn at jeg kan bli utdannet. Jeg må jobbe 4 år istedenfor å kunne jobbe som lærling i 2 år om jeg velger denne utveien. Men det positive med å gå lærling så lenge er at man tjener penger på de 4 årene. Det jeg får av lånekassen for å gå på skole dekker ikke halvparten av husleia jeg har engang. Det dekker heller ingen regninger. 

Om du/dere har planer om å flytte ut hjemme ifra og begynne å leie. Husk at de første månedene kommer det til å bli fryktelig dyrt. Man må som regel ut med depositum, husleie, mat og ting man trenger i leiligheten, Det er ikke billig. Jeg syntes det var verdt det, jeg liker best å bo der jeg kan bestemme reglene i forhold til vasking og planleggingen av mat. Aleksander ga meg med glede de to oppgavene der. Jeg skjønner han godt, for det er mye som må vaskes til tider, man må skille hvit og farget tøy, det er forskjellige vaskemidler til de forskjellige fargene. Aleksander hjelper selvfølgelig til, men jeg liker best å gjøre det selv. Samme med vaskingen og ryddingen. Jeg er en kontrollfreak og må ha ting på plasser jeg vet hvor de er. Så som regel kommer Aleksander og spør meg hvor de forskjellige tingene er og jeg vet alltid hvor de er. 

Jeg håper dere som tviler på om dere vil flytte ut, leser nøye gjennom! Det er mange fordeler med det, men ikke glem ulempene. Jeg har bodd nå i snart 3 år i leilighet, og det er fremdeles vanskelig å få pengene til å strekke til hele veien. 


Dette bilde er tatt når vi holder på å flytte inn i vår andre leilighet faktisk. Denne vi bor i nå!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits