barbie

Er jeg den eneste som har lagt merke til at Barbie er syltynn, har perfekte lår, perfekt hår, perfekte pupper og perfekt rumpe. Barbie er noe alle småbarn leker med, jeg lekte selv med de som liten. Jeg hadde mange forskjellige. Både lyse og mørke i huden, lyst og mørkt hår, men alle var helt like i formene. De har helt perfekte kropper, noe som irriterer meg. Jeg skjønner godt at barbier kan være fine og sånn, men hvorfor overdrive med å gjøre alle helt like og perfekte? Er alle som lever like? Nei, det er de absolutt ikke. Vi er alle forskjellige, noen har langt hår, noen er tykkere enn andre, noen har lange bein mens andre har korte. Barbiene jeg hadde som liten var alle like høye, alle hadde like lang t hår, like store pupper og den perfekte rumpa. De hadde lange flott armer og ben og ingen kviser. Jeg syntes de burde lage noen dukker som ikke er så perfekte, så andre kan kjenne på følelsen av å være vakre, sel, vom de kanskje ikke har den flate magen eller den store rumpa. Jeg har lest litt i det siste om at det er kommet en barbie-dukke som er uten hår, så jenter/gutter med kreft skal føle seg vakre. Jeg ble skikkelig glad når jeg leste om det og syntes det var veldig vakkert gjort.

Er det andre enn meg som har reagert på det med barbie-dukker som alltid er perfekte? Hvorfor er de perfekte? Hvorfor har de ikke skjønnhetsfeil som alle oss andre har? Ingen er perfekte, bare dukker. Jeg syntes det er flaut å gå forbi barbie-dukker i butikken for jeg vet at jeg er langt fra like fin som dukka. Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kan lage dukkene normale, vi mennesker er ikke perfekte og kommer aldri til å bli perfekte. Så hvorfor skal vi som små leve opp til at barbie er perfekt og vi blir aldri like perfekte selv? Jeg har lest mange artikler om små jenter som ønsker at dukker skal se sånn og sånn ut for de vet at barbie-dukkene som selges nå er for perfekte i forhold til hva noen kommer til å se ut med mindre det blir tatt operasjoner.

Legg gjerne en kommentar igjen om hva du syntes om dukkene som selges i butikkene nå, i forhold til om de kunne sett ut som mennesker gjør i det virkelige livet uten operasjoner

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits