Snus&Røyk

Hei igjen! Jeg har hatt ett tema på hodet den siste stunden, og akkurat det temaet er snus og røyk! Mange av dere som er både under og over 18år snuser! Jeg selv snuser og har gjort det i ett par år! Det sies alltid at røyk har vært mer skadelig i forhold til hva snus er! Nye tester viser jo at snus er blitt like farlig visst ikke farligere enn røyk! Det ødelegger tannkjøtte, men røyk ødelegger jo lunger? Så personlig synes jeg at snus er mindre skadelig! Jeg røyker i tillegg!

Det er jo mye negativt om både røyk og snus! Det som jeg selv legger merke til med røyk er at det lukter utrolig, så visst folk står ved siden av deg når du røyker så kommer røyklukten på klærne til de som står ved deg! Det lukter heller ikke så altfor godt av munnen, du får ødelagte tenner og lungene blir ofte påvirket og kan ende med kols!

Det jeg kommer på med om snus er at det ødelegger tannkjøtte, du får brune tenner når snusen begynner og renne, og har du veldig liten overleppe så syntes snusen veldig godt! Men igjen så er snus mer praktisk! Det påvirker ikke de som står ved deg, og det er mer effektivt når du sitter inne istedenfor å måtte gå ut og være usosial fordi du vil ha deg en røyk! 

Jeg syntes personlig det er fryktelig dumt og både røyke og snuse, det er ikke sunt og det ødelegger en del! Så om du vurderer om du skal begynne med noen av tinga, så anbefaler jeg deg å ikke gjøre deg! Greit det virker tøft når du går på ungdomskolen eller videregående, men du vil angre i ettertid! Jeg har prøvd lenge å slutte med røyk, jeg har kommet meg langt på vei, men har enda ikke fått det helt til! 

Dette er ett innlegg jeg lenge har tenkt på å skrive, for jeg vet om så mange under 18 år som har lyst til å begynne å røyke eller snuse fordi de syntes det er tøft og vennene gjør det! Jeg nekter selvfølgelig ingen å begynne, men jeg anbefaler dere og ikke gjøre det! Håper alle har en flott fredag videre og nyter det med venner, familie eller kjæreste!

Én kommentar

theresesmil

24.10.2015 kl.00:21

flott innlegg :-D

Skriv en ny kommentar

hits