Vitaminer

Hei igjen, nå som der nærmer seg mørke tider og kalde stunder, kan det være lurt å få riktig vitaminer i seg via tabletter. Jeg tenker spesielt på en type vitamin som er ekstra viktig å få i seg når det blir mørkt og kaldt, nemlig D-vitamin. Før i tiden var ikke D-vitamin så viktig for det ble bare tenkt på som noe som hjalp og styrke beinbygningen. Noe som kan gjøres på mange forskjellige måter. Vi vet ved senere tider at vitaminet har virkning på mange andre sykdommer: hjerte-og karsykdommer, diabetes. leddgikt, MS og flere sykdommer knyttet til nervesystemet.

Det er mange som virkelig kunne trengt å ta D-vitaminer. Ikke bare hjelper D-vitaminer på sykdommer knyttet til nervesystemet, de fungerer også som en sol som gir næring når ikke solen selv gir det. Det hjelper også mye på humøret til hver enkelt. De fleste som går rundt uten å få ordentlig sollys på seg blir fortere lei og sur. Der hjelper også D-vitamin rikelig. Det gir ut vitaminet du trenger til å fungere i en hverdag uten å bli sliten etter 5 minutter. Jeg selv skulle egentlig gått på D-vitaminer på grunn av for lite sollys og ofte trøtthet. 

Jeg sitter med en artikkel foran meg og leser samtidig som jeg skriver til dere. En undersøkelse fra det norske Kreftregisteret (tilsammen 658 pasienter) viste at levetiden etter diagnose økte med høyere D-status. Jeg er interessert i å lese om vitaminer og medisiner som er med på å gjøre dagen til mennesker bedre. Ved å ta en liten tablett kan hele dagen din forbedres. Har du noen gang tenkt over det? At visst du tar en D-vitamin før du reiser på skole eller jobb, så orker du mer enn hva du hadde gjort uten. Du blir ikke like fort sliten, og du får nok næring via tabletten i henhold til at det ikke er sol ute som skulle gitt deg næring. Man trenger selvfølgelig å spise, så jeg snakker ikke om den type næring om noen av dere tror det. 

Over oss ser du bilde av 3 forskjellige D-vitamin pakninger. De har alle tre samme effekt, bare forskjellig smak, forskjellig størrelse og forskjell på mg. 

Ellers ikveld har det vært ganske rolig. Jeg har tatt oppvasken for hånd idag igjen mens Aleksander ryddet litt og støvsugde. Vi har også fått i oss middag som var koteletter i brun saus med potetstappe! Veldig enkelt og veldig godt på en dag man ikke orker så altfor mye. Vi har vært nede og tatt bilder av båten vår som vi skal selge, så er du interessert, så legger jeg mer enn gjerne ut bildene av båten på bloggen og dere kan ta kontakt via Mail, kommentarfelt eller Facebook. Jeg har også fått skiftet dekk på bilen, så nå er vi klar for snø og is. 

I morgen er siste skoledag før nok en helg. Jeg gleder meg som ett lite barn, for i helga kommer nemlig min herlige nevø og skal sove hos meg og Aleksander hele helgen. Jeg kommer nærmere tilbake på det i morgen! Ønsker alle en flott kveld videre og måtte dere alle få sove godt når den tid kommer! Nå skal jeg legge meg godt under dynen og se en film! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits