Det beste som finnes i verden

Noe av det vakreste som finnes, er snøl! Når vinteren endelig kommer, snøen daler ned og det brenner i peisen. Jeg har alltid elsket vinteren, jeg vet ikke om det er fordi jeg er desember-barn, men noe er det. Hvert år når det nærmere seg November/Desember så sitter jeg bare å venter på at snøen skal komme! Kalde kvelder inne med kakao, julefilmer, gode tøfler og snø på utsiden. Finnes det noe bedre? Ikke for meg. Selv om vi bare er i Oktober har jeg allerede begynt å glede meg til snøen kommer. Jeg syntes det er så flott. Alle barna er ute å leker helt til de enten må spise middag eller legge seg. Det er så mangt man kan gjøre når det kommer snø. Ut å ake, lage snømenn, snøhuler eller ha snøballkrig. Personlig liker jeg best å lage snøhuler når snøen kommer. En annen ting er jo at det er fryktelig gøy med bil på vinterføre, ikke bare for å enten tøffe seg eller vise hva man kan på glatta, men det å se alle bilene som ligger i grøfta fordi de har tøffa seg! Det er fryktelig mange som dessverre også kjører ut på vinterføre, noe som ikke er så gøy for alle. 

Snøen samler nabovenner og får de til å leke mye mer sammen på vinteren enn hva de gjør på sommeren (føler jeg). Det er også utrolig fint og bare sitte inne å kikke ut på snøen. Alt blir så fint og hvitt. Alle trær blir hvite, veiene blir hvite og biler blir dekket med snø. Jeg syntes bare det er gøy hver morgen å løpe ned til bilen, starte den så den blir varm og god mens jeg tar vekk snøen og isen fra rutene. Jeg føler det blir så mye mer kjærlighet blant mennesker når det kommer snø. Over alt hvor jeg går når det er snø, ser jeg mennesker som holder sine kjære i hendene mens de går hen over gata. Det kan godt hende det bare skjer fordi det er nærme juletider, men kjærligheten som er når det er desember måned er en kjærlighet jeg ellers vil se året rundt. 

Personlig så vet jeg ikke hvorfor jeg elsker snø så mye, for det er fryktelig kaldt. Jeg bare syntes det er noe av det vakreste Norge (og andre land) har og by på. Snøen gjør en glede for så mange, spesielt barn. Jeg elsket snø spesielt mye som barn, da visste jeg at hele familien ble med ut for å leke. Det er mange aktiviteter man kan gjøre med barn på vinterstid, som for eksempel gå turer på ski, reise på hytteturer og bare kose seg. Det gøyeste som var med skiturer når jeg var mindre var at vi stoppet når vi kom halvveis. Vi pleide alltid å grille pølser og drikke kakao. 


Bilde lånt fra google

 

Mitt aller beste minne fra snø må være vinteren 2008! Da var jeg veldig mye med nabobarna og koste meg fra morgen til kveld. Vi bygde snøhuler (med hjelp av voksne), vi akte i en stor bakke vi hadde ved lekeplassen og spiste pølser og drakk kakao så mye vi orka. Spesielt den ene dagen var utrolig vittig og veldig koselig. Vi hadde lekt fra tidlig morgen og fant ut at vi skulle hoppe fra ett tak og ned i snøen. Dette året var det veldig mye snø, så var ikke farlig. Jeg som absolutt ville være den tøffeste skulle hoppe først. Det gikk helt fint og hoppe, men det var verre når jeg skulle klare å komme meg ut av snøen. Etter mye om og men kom jeg meg endelig ut, men uten sko! Vi fikk noen av foreldrene til å hjelpe oss, men det var så vidt de også fikk den ut. Når den endelig var ute, klarte selvfølgelig neste man og sette skoen fast. Så da var det repeat på akkurat det jeg gjorde. Siste person som hoppet gjorde selvfølgelig det samme hun også, men når hun fikk hjelp til å få opp skoen satt den ene forelderen sin sko fast. Jeg vet ikke hvorfor dette er mitt beste minne med snø, men det er det.

Noen av dere som vil dele deres beste minne med snø? Og noen som gleder seg like mye til snø som meg?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits